Ce este statul paralel?

Marturii/dovezi despre statul paralel.

ION CRISTOIU – editorialist

După ani de ținere sub capacul Statului Paralel, întruchipat de Binomul SRI-DNA, a zeci de lovituri anticonstituționale, a folosirii șantajului, cătușelor și mai ales luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote, dezvăluirile curg zi de zi. Oameni siliți să tacă de teama arestării preventive, urmate de compromiterea imaginii de către Divizia Presă a Binomului, au curaj acum să iasă în ziare și la televiziuni pentru a mărturisi nu numai ce au suferit ei, dar și cum au făcut ei să sufere pe alții.

RAPORTUL DE ACTIVITATE SRI – 2013

Binomul instituţional Ministerul Public – SRI a funcţionat şi în 2013 la parametri optimi, fapt reflectat în dinamica rezultatelor atât din perspectiva cunoaşterii, prevenirii şi combaterii 28/43 ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, cât şi din punctul de vedere al efectelor în planul instrucţiei penale.

O coordonată importantă a cooperării cu organele de urmărire penală a fost reprezentată de transmiterea datelor, informaţiilor şi documentelor solicitate de acestea, pentru nevoile cercetării penale, precum şi soluţionarea unor cereri, în context fiind relevantă şi diversificarea sferei activităţilor în care experţii juridici ai SRI sunt implicaţi, în sensul că analizele comune nu se limitează doar la aspecte de drept material (cercetarea întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunilor), ci s-au extins la probleme de procedură.

ELENA UDREA – fost ministru, fost șef al Cancelariei Prezidențiale.

2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţioneză şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri. Mult timp am crezut că (statul paralel, n.r.) a fost creaţia unui om, generalul Coldea. Azi realizez că se pune în aplicare un plan gândit în afara ţării. Ei au fost executanţi foarte buni, planul a avut succes. În România, cel care a condus sistemul a fost Coldea.

RAPORTUL DE ACTIVITATE SRI 2008

Contribuţia adusă de Serviciu la îndeplinirea responsabilităţilor organismelor de cercetare şi urmărire penală s-a materializat în punerea la dispoziţia organelor Ministerului Public a unor date şi informaţii neprelucrate care au stat la baza sesizărilor/informărilor SRI, transmiterea – la solicitare – către organele de urmărire penală a unor date şi informaţii cu privire la persoane implicate în activităţi infracţionale, soluţionarea, la cererea organelor judiciare, a solicitărilor de declasificare a unor documente / informaţii, participarea, în cadrul echipelor operative mixte constituite cu parchetele, la analize comune cu procurorii.

GELU VIȘAN – fost parlamentar PDL

Rolul Parlamentului, al Guvernului și al Puterii Judecătorești au fost preluate de SRI și DNA, două instituții de forță,numite, nu alese. Exemplele din ultimii ani ne arată că România este acaparată de aceste două instituții; Găselnița prin care au acaparat statul se numește “Lupta Anticorupție”, iar greșeala principală a fost în momentul în care corupția a fost introdusă în Strategia Națională de Securitate, de unde trebuie scoasă.

Aceasta a dat prilejul SRI să pună pe același plan Corupția cu Terorismul, iar de aici până la introducerea unei Instituții Militare, SRI-ul în Justiție și în toată Societatea Românească nu a mai fost decât un pas, acela al alierii cu DNA, care a devenit și ea o Instituție condusă după criterii exclusiv Militare, adică la un singur ordin.

Pasul următor a fost acela ca Șefii celor două Instituții, SRI și DNA să acapareze puterea totală, ceea ce au și făcut: Maior-Coldea-Koveși, mai ales că între Coldea și Koveși s-a pornit și o relație personală care a dus la formarea unui cuplu Koveși-Coldea.

DANIEL DRAGOMIR – fost col SRI – Sef Antitero

Statul Paralel și nomenclatura au distrus capacitățile de apărare ale interesului național și au folosit puterea pe care o aveau pentru interesele acestui Stat conspirativ.

DUMITRU ILIESCU– general, fost sef SPP

Norocul nostru că mai avem printre noi şi oameni lucizi cum sunt George Maior, Florian Coldea şi echipă lor, adică Statul paralel, care au înţeles ce vor americanii şi s-au pus în slujbă lor. Ei au fost ascultători. Au acţionat de fiecare data când reprezentanţii partenerului strategic, le-au cerut să facă dosare penale liderilor politici, oamenilor de afaceri, poliţiştilor, militarilor şi magistraţilor care-i incomodau. Le-au înregistrat convorbirile, le-au măsluit transcripturile, le-au construit dosarele şi i-au arestat. (..) Credeţi că Statul paralel s-a destructurat prin plecarea lui Maiorşi Coldea? Vă înşelaţi! El funcţionează în continuare. A fost preluat şi este condus de altă persoană, care îl apară, îl protejază. De fapt se apară şi se protejază reciproc.

TONI GREBLĂ – FOST JUDECĂTOR AL CURȚII CONSTITUȚIONALE

A fost montată aparatură în toate încăperile, inclusiv în baie. În camera de la hotel. Această măsură a fost nejustificată reprezintă un fapt absolut cert, din septembrie 2014-ianuare 2015, nu există nicio probă pentru această perioadă. (…)Timp de patru luni am fost monitorizat în cel mai aspru şi intim mod eu şi familia mea şi cu acele imagini eu nu ştiu ce s-a întâmplat.

TRAIAN BASESCU – FOST PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

Eu i-am atenționat pe foarte mulți în 2015, când se arestau ținte politice fără acuzații temeince, că statul a devenit un soi de stat mafiot prin tandemul Coldea- Kovesi! Dacă vreți să vorbim despre stat mafiot, vorbim începând cu ultimele luni ale mandatului meu, anul 2015 și 2016, când au fost arestări selective, așa ceva nu se face într-un stat democratic, bazate pe delațiuni ale unora care erau la ananghie.

ADRIAN NASTASE – FOST PRIM MINISTRU

În România în timpul regimului TB s-a constituit ceea ce este acum denumit „stat paralel”, „deep state” ş.a. În realitate, fenomenul nu este nou, el fiind prezent şi în alte state, de la Japonia la Brazilia, şi politologii îl denumesc Birocraţie, pentru a se diferenţia de clasa politică. El are anumite caracteristici: S-a constituit în perioada regimului Băsescu şi cuprinde structurile de informaţii şi Procuratura, fiind sponsorizat de la Bruxelles şi Washington, dorindu-se a se crea un instrument de control al „clasei politice” prin intermediul „luptei împotriva corupţiei.

CALIN POPESCU TĂRICEANU – PREȘEDINTELE SENATULUI

Constatăm cu regret că indivizii, care compun și se luptă pentru supraviețuirea ‘statului paralel’ sub pretextul luptei anticorupție, dețin pârghii importante ale unor instituții de forță și ale media și se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiți și plătiți cu mijloace financiare obținute ca urmare a unor fapte de corupție și felurite ilegalități. Toate acestea se petrec sub patronajul președintelui României care urmărește două obiective personale: obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului.

KLAUS JOHANNIS – PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

În România nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și cu certitudine nu există în România un stat paralel”… „O vreme am mai urmărit declarațiile domnului menționat (Tăriceanu – n.n.), care a fost și prim-ministru, a avut abordări câteodată interesant de urmărit. Dar de la o vreme încoace, credeți-mă, nu mai urmăresc afirmațiile acestui domn fiindcă au devenit din ce în ce mai ciudate. Câteodată se creează impresia că este puțin obsedat. Or, persoane puțin obsedate nu fac bine politicii.

REZOLUȚIA CEXN PSD

PSD constată lipsa de reacţie complice a Preşedintelui României în ceea ce priveşte numeroasele încălcări ale Constituţiei României comise de exponenţii ,,Statului Paralel şi Ilegitim’’, începând de la exercitarea unor presiuni asupra puterii judecătoreşti şi până la sfidarea Parlamentului, cu încălcarea deciziilor obligatorii ale Curţii Constituţionale. Tolerând toate aceste abateri grave de la litera şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a „veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor statului”, PSD îşi manifestă susţinerea totală faţă de reformarea sistemului de justiţie, după modelul funcţional european.